Η Μονεμβασιά φημίζεται για το εξαιρετικό της ελαιόλαδο,τα ολόφρεσκα ψάρια του λακωνικού κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους καθώς και για τα περίφημα μποστάνια με όλων των ειδών λαχταριστά οπωροκηπευτικά.

Το βραβευμένο KINSTERNA HOTEL & SPA και ο Chef de Cuisine του αρχοντικού Γιώργος Χάψας σας παρουσιάζουν μια συνταγή εμπνευσμένη από τη λακωνική φύση.

Φιλέτο συναγρίδας, σοτέ μαριναρισμένο με lemon pepper και ελαιόλαδο σε καναπέ από άγρια χόρτα Πάρνωνα, λαχανικά ποσέ του κτήματος,σάλτσα με κρέμα βουτύρου και μοσχολέμονο.

Υλικά

  • Φιλέτο συναγρίδας 250 γρ.
  • Lemmon pepper (μπαχαρικό με ανθό λεμονιού και πιπέρι)
  • Άγρια χόρτα εποχής,300 γρ
  • Καρότα,50 γρ
  • Μπρόκολο,50 γρ
  • Κολοκύθι,50 γρ
  • Φοινόκιο,50γρ

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ λευκό κρασί
  • Εστραγκόν,30 γρ
  • Κόκκους πιπέρι,30 γρ
  • Ένα φύλλο δάφνης
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ βούτυρο
  • Χυμό από μοσχολέμονο,30 γρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την σάλτσα :

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί,το εστραγκόν ,το πιπέρι και τη δάφνη .βάζουμε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να συρρικνωθεί το υγρό κατά 2/3.Αποσύρουμε από την φωτιά το 1/3 που απέμεινε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Τοποθετούμε πάλι στην φωτιά και μόλις και μόλις πάρει βράση,την βγάζουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο παγωμένο όπως είναι σε μικρές ποσότητες,ανακατεύοντας συνεχώς.Μόλις προσθέσουμε όλο το βούτυρο,ρίχνουμε και τον χυμό από το μοσχολέμονο και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα ταψάκι ραντίζουμε το ψάρι καλά με ελαιόλαδο,καρυκεύουμε με το lemon pepper και λίγο αλάτι.το αφήνουμε λίγο να μαριναριστεί.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας και τα βράζουμε για 5’-7’ σε νερό που κοχλάζει.Εν συνεχεία βράζουμε τα χόρτα.

Αποσύρουμε από την φωτιά και τα κρατάμε χλιαρά.

Σε τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε καλά το ψάρι και από τις δυο μεριές.αφού θωρακιστεί το βάζουμε για 7 λεπτά στον φούρνο,στους 180 βαθμούς.


ΣΤΗΣΙΜΟ

Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε στο κέντρο τα χόρτα και γύρω τους τα βραστά λαχανικά.Από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού,και τέλος του ρίχνουμε αρκετή σάλτσα.Αν έχουμε τρίβουμε και λίγο πιπεράκι.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !