θα χρειαστείτε:

1 ½ κιλό ξερά βατικιώτικα κρεμμύδια
1-2 ντομάτες
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μάραθο ή δυόσμο
μπίρα και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

οδηγίες παρασκευής:

Κόβουμε σε ροδέλες τα 2/3 των κρεμμυδιών και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και χαμηλή φωτιά. Για την ακρίβεια τα βράζουμε μέσα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Στη συνέχεια τα κόβουμε μ’ ένα μαχαίρι σε ένα ξύλο κοπής, όχι πολύ ψιλά. 

Τα υπόλοιπα κρεμμύδια τα τρίβουμε στον τρίφτη ή τα πολτοποιούμε στο multi.

Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια τα ωμά τις ντομάτες που τις έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μπίρα έως ότου σχηματισθεί ένα χυλός. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το μυρωδικό μας (δυόσμο, μάραθο ή άλλο) και ανακατεύουμε ξανά.Μπορούμε να τους κάνουμε νηστίσιμους ή αν προσθέσουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι στο χυλό. 

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.