θα χρειαστείτε:

2 ποτήρια καλαμποκέλαιο,
1 ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο,
1 ½ ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
χυμό μισού λεμονιού,
1 φακελάκι baking powder,
1 φλιτζανάκι κονιάκ,
1 κ.γ σόδα,
½ κ.γ κανέλλα,
½ κ.γ γαρίφαλο,
1 ποτήρι καρύδα ινδική,
2 βανίλιες,
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού,
1 φάκελο γλυκάνισο σε σκόνη,
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα,
1 ξύλο κανέλλας,
1 φύλλο δάφνης,
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 ½ κιλό) για να γίνει η ζύμη μαλακή.

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια ζάχαρη,
½ ποτήρι μέλι θυμαρίσιο,
φλούδα πορτοκάλι,
1 ξύλο κανέλλας.

 

οδηγίες παρασκευής:

Βράζετε σε 2 ποτήρια νερό φλούδα πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλλας, τη δάφνη και 1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο, το σουρώνετε και παίρνετε 1 ποτήρι και ρίχνετε σε μία λεκάνη.

Προσθέτετε το λάδι, τη ζάχαρη τα κανελλογαρίφαλα, την ινδική καρύδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα διαλυμένη σε αυτό, το λεμόνι.

Αφού ανακατέψουμε καλά να διαλυθούν όλα, προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το baking powder και ζυμώνουμε. Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μακριά λεπτά κορδόνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (2cm περίπου).

Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και τα τοποθετούμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Βράζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τις μακαρουνίτσες και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και στη ζύμη ψιλοκομμένα καρύδια.