θα χρειαστείτε:

1 κοτόπουλο χωριάτικο,
2 αβγά, κρεμμύδι,
χυμό ενός λεμονιού,
8 κουταλιές ρύζι,
αλάτι,
πιπέρι
 

οδηγίες παρασκευής:

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζετε σε νερό να βράσει καλά με ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Προς το τέλος προσθέστε ένα κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι.

Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το βάζετε σε ένα πυρέξ. Χτυπάτε λαδολέμονο, λίγη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το κοτόπουλο. Το βάζετε στο γκριλ να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

Σε καθαρή κατσαρόλα σουρώνετε 8 φλιτζάνια από το ζωμό του κοτόπουλου και ρίχνετε 8 κουταλιές ρύζι. Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά. Τη δοκιμάζετε στο αλάτι και ρίχνετε σύμφωνα με τη προτίμησή σας.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα ασπράδια και αφού αφρίσουν ρίχνετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και τους κρόκους χτυπώντας συνέχεια με το πιρούνι. Παίρνετε μερικές κουταλιές από το ζωμό και τις αδειάζετε σιγά-σιγά στο μπολ, χωρίς να σταματήστε καθόλου το χτύπημα. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνετε το αυγολέμονο ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρετε ζεστή τη σούπα και, αν θέλετε, ρίχνετε κομμάτια από το κοτόπουλο.