Η κουζίνα της Μονεμβασιάς, των Βατίκων και του Ζάρακα διακρίνεται για την απλότητα κατά την παρασκευή των πιάτων, προκειμένου να αναδειχθεί η φυσική νοστιμιά των υλικών. Καλομαθημένοι από την εξαιρετική γεύση των τοπικών προϊόντων, οι κάτοικοι της περιοχής αποφεύγουν τις βαριές σάλτσες που καλύπτουν τα πλούσια αρώματα των λαχανικών, κρεάτων και θαλασσινών.

Το αποτέλεσμα αυτής της γαστρονομικής παράδοσης είναι μια κουζίνα απλή, προσιτή, υγιεινή και κυρίως πεντανόστιμη!

Στη δεξιά στήλη θα βρείτε μερικές μόνο από τις συνταγές που μαγειρεύουν εδώ και αιώνες οι Λάκωνες. Για να στείλετε και τη δική σας συνταγή, επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση tourism @ monemvasia.gr